Maandag, 21 november 2022, organiseerde Dimitry Beuckelaars van het Universiteitsfonds Antwerpen, een eerste kennismaking met de 2 laureaten van ‘Daughters for Life’, een project dat mede door het Fonds Zonta Antwerpen werd gesponsord.

Brigitte, Veerle en Martine werden hartelijk verwelkomd door onder meer de vice-rector, Philip Lardon, die kort de historiek schetste en zeer onder de indruk was van het verhaal van Noran, die na haar verblijf als Erasmusstudente in Boedapest in 2016 zich inspande om nog een beurs te krijgen om haar ‘Europese droom’ waar te maken, hetgeen ze nu aan de UA kan verwezenlijken, mede dankzij de goede zorgen van de verantwoordelijken van de dienst onderwijs en internationale betrekkingen.

Tijdens de informele bijeenkomst konden we gezellig verder praten met de 2 Egyptische jonge dames, Noran Mohamed en Nancy Louda. Beide studentes volgen de afstudeerrichting “revalidatiewetenschappen en kinesitherapie”. Zij behaalden hun bachelor in Egypte, doen nu een schakeljaar, volgen intensieve lessen Nederlands en zullen afsluiten met de 2 masterjaren.

Noran vertelde dat ze afkomstig is van Port Said en dat ze zich na 2 maanden al heel goed thuis voelde in onze havenstad.

Nancy, afkomstig uit Caïro, was heel blij met haar verblijf op kamers waar ze de keuken deelde met andere kotstudenten, en zo wat meer contact kon hebben met Nederlandstaligen. 

Dit jaar volgen ze ook  een intensieve taalcursus Nederlands. Noran vertelde dat ze ook vrijwilligerswerk zou willen doen, hetgeen ook goed onthaald werd bij Ivan Deckers van Cusanus.

Zo zullen ook contacten gelegd worden met Saïda El Fekri, oprichtster van ‘Safe Space’.

Ze hebben ook al contact gehad met de beursstudenten ‘Daughters for Life’ aan de ULB in Brussel.

Om de periode tussen Kerst en Nieuwjaar voor hen wat op te vrolijken is Zonta Antwerpen van plan om hen uit te nodigen om een  bezoek te brengen aan het pas terug geopende museum voor Schone Kunsten, gevolgd door een etentje.

Daar kijken de twee jonge dames gretig naar uit!