Als een van de oprichters van Zonta Antwerpen was ik gisteren zeer fier de 45e verjaardag van de club te mogen meemaken. Met een jaartje vertraging door corona was het ons dit keer eindelijk gelukt.

Naast de internationale projecten en beurzen heeft Zonta Antwerpen gedurende al die jaren haar eigen jaarlijkse awards uit de grond gestampt.

• Het Tutoraatproject, 2 cheques van € 500 elk, steunt 2 leerlingen die willen doorstoten naar hogeschool of universiteit.

• De Zapa-prijs (Zonta Antwerp Port Award) een cheque van € 1 000, geeft financiële steun voor de opleiding van een studente aan de Hogere Zeevaartschool – Antwerp Maritime Academy

* Het Zonta Fonds Antwerpen werd opgericht onder de vleugels van het Universiteitsfonds. Dit fonds steunt ‘Daughters for life’ waardoor dit jaar 2 jonge Egyptische vrouwen de mogelijkheid krijgen om een jaar lang te studeren aan de Universiteit Antwerpen. Een eerste schijf van € 7000 werd vandaag aangevuld met het saldo van € 5000.Zonta Antwerpen zoekt dynamische vrouwen die zich maatschappelijk willen engageren en met ons willen samenwerken aan de Zonta spirit. Ben je geïnteresseerd neem dan contact met ons op: info@zonta-antwerpen.org